Cesta s příběhem

Výšlap na jezero Grosser Gradensee, které jsem nakonec nespatřila...

Vzhůru na jezera! Taky máte rádi v přírodě nějaká vodní díla? Já jsem jak blázen a chci vidět řeky, jezera, rybníky obklopené přírodou a jsem spokojená. J Nebudu podrobně vyprávět, co jsem v kempu snídala, ale po celém tomto procesu jsme si sedli k mapě a domluvili se, že uděláme okruh u jezera Grosser Gradensee. Noha stále není v cajku, ale jsem bojovník a zkusím vše zvládnout. Od rána mi není moc dobře, možná je to po včerejší zátěži, ale nevzdávám se. Kousek musíme popojet autem. Přijíždíme do vesničky Putschall, kde najedeme na štěrkovou cestu, která vede  hooodně do kopce až k parkovišti. Už tohle byl velký zážitek. Nedýchali jsme až nahoru, protože jsme se báli, abychom to vyjeli a autu se nic nestalo. Hip hip hurá. Jsme na místě. Bereme si batohy a vyrážíme s Šárkou a Michalem po turistické značce. Cesta je překvapivě do kopce. J Potkáváme kravičky a dostáváme se do lesa, což je příjemné. 



Bohužel mi není úplně nejlépe, ale jdu dál. Noha překvapivě ani moc nebolí.  Kamarádi na mě čekají a já se vzdávám. Říkám, ať jdou sami a já půjdu vlastním tempem a dojdu to, co prostě zvládnu. Dlouho na mě naléhají, že beze mě nikam nepůjdou. Ale nakonec se domlouváme jako rozumní lidé a oni odchází dál. Jupííí. Sedám na lavičku, koukám do blba a jen se si užívám šumění vodopádu, čerstvého vzduchu, výhledů a sluníčka, které mě hřeje na obličeji. Nejradši bych tu seděla až do večera, ale jsem zvědavá na další krajinu. Beru krosnu na záda a vyrážím. Funím jak lokomotiva, ale už je mi lépe. Konečně jsem se dostala na jeden z kopců. Je tu lavička, na kterou si položím krosnu a v dálce vidím koně a vodopád. 



Připomíná mi to Norsko, je tu podobná krajina a i rozkvetlé kytky. No upřímně, šla jsem ještě pár kilometrů a dostala jsem se pod první jezero Vordersee, ale dál jsem nešla. Jen bych přepínala síly. A ta nádhera mě tak obklopila, že jsem byla šťastná tady a teď. Tak proč to měnit? Po svačině jsem šla pomalu zpátky a po smsce s kamarády jsme se domluvili, že na sebe počkáme u auta. Naprosto mně to vyhovovalo. 



Dolů se mi šlo o trochu hůř s tou nohou, ale nakonec jsem dopajdala. Samozřejmě mě mrzí, že jsem to nevyšla až k jezerům. Ale kdo říká, že už se tam nikdy nepodívám? Možná to tak mělo být, abych měla důvod se vrátit. J A ten důvod není jeden, ale daleko víc… 

Odkaz na první den naší cesty po rakouských horách naleznete zde: 
http://www.cestaspribehem.cz/2017/08/putovani-za-nejvyssiho-horou-rakouska.html
Sdílet
Designed By Blogger Templates